Stalowa 13

POWER!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2017-07-09 11:19:05

KubaG
Świeżak
Liczba postów: 35
WindowsChrome 59.0.3071.115

Sprzęt na obóz 2017

Czuwaj!

Za miesiąc o tej porze będziemy już na obozie! W związku z tym, warto napisać Wam co trzeba na obóz przygotować.

Nóż

Rzecz której brak był mocno rażący na zlocie hufca - nóż.
Jest to obowiązkowa rzecz, na obóz  wszyscy musicie nóż posiadać.

Nie maleńki scyzoryk, tylko finka z prawdziwego zdarzenia. Taka jakiej by się sam Rambo nie powstydził [dblpt]D

Mam dla Was dwie propozycje noży. Nie musi to być tak duży i ciężki jak mam ja, bo aż takiego nie potrzebujecie.
Wiadomo, poszukałem też czegoś tańszego od razu z pokrowcem, żeby dało się go nosić przy pasie.

• Opcja najtańsza -  35 zł + wysyłka czyli Morakniv Companion

https://www.hobby4men.com/noze-scyzoryk … live-green

Najtańsza opcja, fajny nóż. Długoś ostrza 10 cm, pokrowiec w komplecie.

• Opcja druga - 78 zł + wysyłka Morakniv 748 MG

https://www.hobby4men.com/noze-scyzoryk … ive-green.

Opcja średnia, czyli nożyk za 78 zł. Ten ma już ostrze długości 15 cm (Dla porównania, mój ten czarny ma 20 cm). Łatwiej będzie nim poradzić sobie z jakimś grubszym kawałem drewna i tak dalej. Myśle że większego noża na tą chwile nie potrzebujemy [sred])

• Opcja trzecia - 90 zł + wysyłka czyli Morakniv 2000

http://kolba.pl/noz-mora-2000-oliwkowy-p8056.html

Nóż 11 cm, czyli delikatnie dłuższy od pierwszego, za to mocno polecany na internecie. Bardzo popularny i po prostu dobry model, w cenie jednak najwyższej.

Jeśli chodzi o moje zdanie który bym wybrał, to w sumie każdy z nich jest okej. Zależy ile możecie przeznaczyć pieniędzy i czy raczej wolicie większy czy mniejszy.

Mogę zamówić wszystkie  noże razem i będzie jeden koszt przesyłki, no i pewność że każdy będzie go mieć. Powtarzam, są one obowiązkowe na obóz, bo będą nam mocno potrzebne do zajęć.

Proporzec obozowy

Wracamy do super starych zwyczajów - na obóz przygotowujemy proporce!

O co chodzi w tym zamieszaniu? O to, że  na apelu będziemy meldować namiotami, czyli zastępami obozowymi.

Każdy namiot-zastęp musi przygotować swój własny proporzec i wybrać chorążego, ale też nazwę zastępu zgodną z stylizacją obozu, którą są Piraci.
Dość jasną rzeczą jest, że Stalowa będzie spała w jednym namiocie i będzie Was 4.

Zmierzam do tego, że musicie spotkać się i przygotować proporzec. Na obóz, w autobusie musi już być gotowy proporzec waszego obozowego zastępu. Musicie zrobić taki proporzec, poprosić babcie mame tate itp o pomoc.
Na spotkaniu w Harcówce zobaczycie jak takie proporce wyglądają. A kija do niego weźmiecie oczywiście z lasu, lub od szczotki [dblpt]D

"Skauting stara się uczyć nas żyć, a nie tylko urządzać sobie życie." ~ B-P.

#2 2017-07-14 18:06:34

Marcin Marczyk
Świeżak
Liczba postów: 12
Windows 8.1Chrome 59.0.3071.115

Odp: Sprzęt na obóz 2017

Kuba ten drugi nie chce mi się pokazać.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum